romana   magyar   english   francais

 
   PREZENTARE GENERALA
acasaharta paginaposta electronicatermeni si conditii

  
Infiintata in 1993, Fundatia Ecologica "Dimitrie Cantemir" este o organizatie care si-a propus inca de la inceput sa promoveze o suma de valori culturale, castigand in timp, prin activitatile si realizarile sale, o reputatie de seama pe plan national.

Gandita ca o organizatie neguvernamentala si non-profit, Fundatia a luat fiinta la initiativa doamnei profesor doctor docent Zaira Murgu, institutia coordonandu-si activitatile dupa principiul: "Dreptul la invatatura este ca si dreptul la viata" (Dumitru Murgu).

Prin titulatura pe care o are, Fundatia si-a propus sa intre intr-un circuit al institutiilor care sustin activitatile de protectie a mediului si de ajutor umanitar.

Una din cele mai insemnate realizari ale Fundatiei este Universitatea "Dimitrie Cantemir", institutie in care se desfasoara activitati de invatamant universitar, si Scoala Postliceala „Dimitrie Cantemir”, in care se desfasoara activitati de invatamant preuniversitar.
Activitatile desfasurate in cadrul Fundatiei si-au dovedit, in timp, seriozitatea, fapt atestat de acreditarea Universitatii, prin efectul Legii nr. 136/2005.

Tot ca o dovada a temeiniciei scopurilor si seriozitatii activitatilor desfasurate in cadrul Fundatiei sta Campusul Universitar si Spatiul de cazare pentru elevi si studenti „JUNIOR” .
Astfel, pentru a beneficia de o baza materiala complexa si completa, cu adevarat proprie unui proces educational de calitate, Conducerea Fundatiei a demarat in anul 1998 un proiect de mare amploare avand ca obiectiv crearea unui campus universitar proiectat in intregime la standarde europene, investitiile efectuate fiind transferate, cu titlu gratuit, Universitatii „Dimitrie Cantemir”, prin efectul legii de infiintare.

In perioada urmatoare se continua efectuarea demersurilor pentru acreditarea specializarilor ce functioneaza, cu avizul M.E.C., in cadrul Scolii Postliceale „Dimitrie Cantemir” din Targu Mures, precum si pentru crearea unei baze materiale moderne destinate aceastei institutii.  Edris Webdesign                 termeni si conditii | contact
  © UNIVERSITATEA DIMITRIE CANTEMIR
Unitate autorizata sa prelucreze datele personale ale studentilor si cursantilor de catre
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu caracter personal, inregistrata sub nr.18316