romana   magyar   english   francais

 
   PREZENTARE GENERALA
acasaharta paginaposta electronicatermeni si conditii

     PREZENTARE GENERALA
     FACULTATI, SPECIALIZARI
     OFERTA 2017-2018
     DEPARTAMENTE
     MASTER
     SISTEM e-LEARNING
     CADRE DIDACTICE
     PUBLICATII CU UZ INTERN
     BURSE                      
     PLANIFICARI, ORARE
     REGULAMENTE
     INSCRIERE 2017-2018
     PARTENERIAT
     CONTACT

  

UNIVERSITATEA DIMITRIE CANTEMIR este acreditata prin
legea nr. 136/2005, publicata in monitorul oficial nr. 434/20.05.2005

Universitatea a debutat in peisajul educational romanesc in anul 1991, fiind prima universitate particulara din Transilvania si a doua din Romania.
Prin valorile pe care le promoveaza, Universitatea „Dimitrie Cantemir” ocupa un loc insemnat in peisajul educational-stiintific romanesc. Universitatea isi directioneaza eforturile inspre linia contextului european, vizand formarea si dezvoltarea unei Romanii democratice in cadrul procesului de globalizare, oferind un spatiu liber dezvoltarii intelectuale si crearii unui cadru favorabil contactului intre studentii de diferite etnii.
Universitatea incurajeaza cele mai inalte aspiratii, atat in randul cadrelor didactice cat si al studentilor, prin provocarea acestora intr-o continua cautare culturala.

Cunoscand o dezvoltare continua, Universitatea a adaugat primei facultati infiintate - cea de Drept, noi linii de dezvoltare universitara: Facultatea de Stiinte Economice cu trei specializari: Finante-Banci, Economia Turismului si Serviciilor si Contabilitate si Informatica de Gestiune; Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei cu doua specializari: Psihologie si Psihopedagogie Speciala; Facultatea de Geografie cu specializarea Geografia Turismului.
Activitatea instructiv-educativa, teoretica si aplicativ-practica a celor patru facultati se desfasoara in incinta Campus-ului "Dimitrie Cantemir".
La dispozitia cursantilor se afla o baza materiala de studiu - la cele mai inalte standarde - permitand un grad optim de educatie teoretica si de instruire practica, aceasta din urma efectuandu-se si in institutii de profil cu care universitatea noastra a incheiat protocoale de colaborare: tribunalul, judecatoria, banci, agentii si unitati de turism, muzee, institutii de invatamant etc.
Una dintre putinele universitati particulare cu campus propriu din Romania, Universitatea noastra pune la dispozitia studentilor, pe langa biblioteca de specialitate cu 28.000 de volume - aflata in continua expansiune, si o sala de lectura cu o capacitate de 142 de locuri.
Personalul didactic al Universitatii este reprezentat prin cele 130 cadre didactice (profesori, conferentiari, lectori si asistenti) foarte bine definite, atat din punct de vedere al cunostintelor pe care le au de oferit studentilor, cat si din punct de vedere al performantelor pedagogice individuale.
Autori si coautori ai peste 400 de carti si tratate, cei peste 130 de profesori ai Universitatii pun la dispozitia cursantilor, prin intermediul Editurii "Dimitrie Cantemir", manualele si auxiliarele curriculare la majoritatea disciplinelor de specialitate ale celor patru facultati.
Succesul Universitatii este definit, atat prin faptul ca peste 90% dintre absolventii facultatilor sale au promovat examenul de licenta la universitati de prestigiu din Romania, cat si prin eficienta externa a institutiei care releva din procentul de absolventi care la aceasta ora sunt incadrati profesional in profilul pentru care Universitatea i-a pregatit.
Incepand cu anul 2005 Universitatea "Dimitrie Cantemir", ca institutie acreditata, organizeaza examene proprii de licenta.  Edris Webdesign                 termeni si conditii | contact
  © UNIVERSITATEA DIMITRIE CANTEMIR
Unitate autorizata sa prelucreze datele personale ale studentilor si cursantilor de catre
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu caracter personal, inregistrata sub nr.18316