romana   magyar   english   francais

 
   UNIVERSITATEA DIMITRIE CANTEMIR - OFERTA EDUCATIONALA 2017 - 2018
acasaharta paginaposta electronicatermeni si conditii

     PREZENTARE GENERALA
     FACULTATI, SPECIALIZARI
     OFERTA 2017-2018
     DEPARTAMENTE
     MASTER
     SISTEM e-LEARNING
     CADRE DIDACTICE
     PUBLICATII CU UZ INTERN
     BURSE                      
     PLANIFICARI, ORARE
     REGULAMENTE
     INSCRIERE 2017-2018
     PARTENERIAT
     CONTACT

  
Universitatea a debutat in peisajul educational romanesc in anul 1991, fiind prima universitate particulara din Transilvania si a doua din Romania. Universitatea s-a integrat in sistemul european de invatamant superior edificat prin conventiile de la Bologna si Lisabona.

La dispozitia cursantilor se afla o baza materiala de studiu la cele mai inalte standarde, permitand un grad optim de educatie teoretica si de instruire practica, aceasta din urma efectuandu-se si in institutii de profil cu care universitatea noastra a incheiat protocoale de colaborare. Fiind una dintre putinele universitati particulare cu campus propriu din Romania, Universitatea pune la dispozitia studentilor, o biblioteca de specialitate cu peste 34.000 volume si o sala de lectura moderna.

Personalul didactic al Universitatii este reprezentat prin cele 60 cadre didactice (profesori, conferentiari, lectori si asistenti) foarte bine definite, atat din punct de vedere al cunostintelor pe care le au de oferit studentilor, cat si din punct de vedere al performantelor pedagogice individuale. Cadrele didactice sunt autori si coautori a peste 400 de carti si tratate, puse la dispozitia cursantilor, prin intermediul Editurii "Dimitrie Cantemir".

Peste 95% dintre absolventii facultatilor Universitatii "Dimitrie Cantemir" au promovat examenul de licenta in conditiile in care universitatea a fost monitorizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Ca institutie acreditata, prin Legea 136/2005 publicata in M.O. nr. 434 din 20 mai 2005, Universitatea "Dimitrie Cantemir" organizeaza, pentru toate specializarile, examene proprii de licenta.

Universitatea "Dimitrie Cantemir" acorda burse pentru studentii merituosi, constand in reduceri totale sau partiale ale taxei de scolarizare in functie de cunostintele acumulate pe parcursul procesului educational.

Planificarea orarului se va face astfel incat participarea la cursuri sa poata fi urmata de cat mai multi studenti, inclusiv de cei care sunt angajati in sectorul public sau privat.

Scopul nostru este ca absolventii Universitatii "Dimitrie Cantemir" sa obtina un nivel de instruire cat mai ridicat, iar in final sa poata ocupa un oc de munca sigur si bine platit.          FACULTATEA DE DREPT
           Profesia: Licentiat in drept
           Specializarea: drept
           Durata studiilor: 4 ani, curs de zi
           Oportunitati de plasament: magistrat (procuror, judecator), avocat, consilier juridic, functionar public, functionar european, notar, cadru didactic, executor judecatoresc, mediator, arbitru, consilier de proprietate intelectuala.

          MASTERAT

           Proceduri judiciare si profesii liberale*


* Inclus in Programul ERASMUS          FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE

           Profesia: Economist licentiat
           Specializari:
                     - finante - banci
                     - economia comertului, turismului si serviciilor (in limba romana si in limba engleza)
           Durata studiilor: 3 ani, curs de zi
           Oportunitati de plasament:
      1. Specializarea: Finante si banci: Analist financiar, director general, director economic, analist bancar, broker, manager agentie bancara, manager sucursala bancara, inspector fiscal, referent institutii publice, agent asigurari, economist in banci, societati de asigurari, institutii publice.
      2. Specializarea: Economia comertului, turismului si serviciilor: Manager in turism, comert, servicii, director de hotel, director agentie de turism, administrator de pensiune turistica, director economic, economist in departamentele de contabilitate, asigurari sociale si comerciale, economist in firme de turism, comert si servicii, referent departament resurse umane, agent de asigurari, coordonator echipa de vanzari, agent de vanzari, gestionar, cadru didactic, cercetator.
          MASTERAT

           Banci si piete de capital in context european*
           Gestiunea financiara a afacerilor*


* Inclus in Programul ERASMUS          FACULTATEA DE PSIHOLOGIE SI STIINTE ALE EDUCATIEI

           Profesia: Licentiat in Psihologie si Psihopedagogie
           Specializari:
                     - psihologie
           Durata studiilor: 3 ani, curs de zi
           Oportunitati de plasament: Psiholog in clinica, psiholog scolar, consilier pe probleme de orientare scolara si vocationala, in cabinete private de consiliere si psihoterapie, selectie profesionala si evaluarea personalului.

          MASTERAT

           Managementul resurselor umane*
           Psihologie clinica si tehnici de interventie prin consiliere si psihoterapie*
           Asigurarea calitatii invatamantului*

* Inclus in Programul ERASMUS          FACULTATEA DE GEOGRAFIE

           Profesia: Licentiat in Geografia Turismului
           Specializari:
                     - geografia turismului
           Durata studiilor: 3 ani, curs de zi
           Oportunitati de plasament: Profesor in invatamantul gimnazial, organizator activitate turism, geograf, analist in turism, cartograf, administrator hotel, administrator de risc, asistent de cercetare in geografie, agent de turism, agent de turism touroperator, agent de transport turistic intern/international/de ticketing/de rezervari/de cazare/de publicitate/de marketing/de asistenta turistica/plecari externe (outgoing)/sosiri externe (incoming)/turism de afaceri, ghid de turism, ghid de turism montan, drumetie montana/galerii de arta/interpret/habitat natural flora, fauna, zona montana/habitat natural zona umeda/supraveghetor/turism ornitologic/turism speologic/turism ecvestru, ghid montan, ghid obiectiv cultural, agent transporturi externe, agent transporturi interne, administrator pensiune turistica.

          MASTERAT

           Resurse turistice si protectia mediului*


* Inclus in Programul ERASMUS


Investeste in oameni!
Proiect cofinantat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013

          PREGATIREA PRACTICA A STUDENTILOR - PREMISA A INSERTIEI EFICIENTE PE PIATA MUNCII

"Pregatirea practica a studentilor - premisa a insertiei eficiente pe piata muncii", este un proiect castigat de Universitatea Dimitrie Cantemir in parteneriat cu Fundatia "Stefan Lupascu" - Institutul de Studii Europene din Iasi si S.C. SCHREIBER S.R.L. din Bagaciu, jud. Mures, prin competitie din fondurile europene si este destinat studentilor.
Asa cum reiese si din titlul sau, proiectul urmareste sa ofere studentilor, pe langa pregatirea teoretica pe care studentii o dobandesc in cadrul studiilor universitare, ridicarea nivelului de pregatire practica, dobandirea de competente practice atat de necesare in momentul in care aplica pentru ocuparea unui post pe piata muncii.

Dupa finalizarea finantarii nerambursabile (iunie 2013) activitatile din proiect continua, beneficiile studentilor fiind:
           posibilitatea de a-si dezvolta spiritul antreprenorial utilizand ca metoda interactiva de invatare - firma de exercitiu;
           dezvoltarea abilitatilor de a lucra in echipa;
           capacitatea de a aborda problemele interdisciplinar;
           perfectionarea abilitatilor de comunicare si negociere;
           dobandirea unor competente profesionale si abilitati antreprenoriale;
           efectuarea practicii la firme din domeniul de specializare;
           acordarea de subventii si premii;
           asigurarea consilierii si orientarii profesionale;
           facilitarea tranzitiei de la scoala la locul de munca;          DEPARTAMENTUL PENTRU PREGATIREA PERSONALULUI DIDACTIC - acreditat de MECI din 2009

PROGRAME
Departamentul pentru Pregatirea Personalului Didactic furnizeaza programe de formare psihopedagogica in scopul certificarii competentelor specifice pentru profesia didactica pe doua niveluri:
   NIVELUL I - acorda dreptul de a ocupa posturi didactice in invatamantul prescolar, primar si gimnazial;
   NIVELUL II - acorda dreptul de a ocupa posturi didactice in invatamantul liceal, postliceal si universitar, inscrierea la acest nivel fiind conditionata de absolvirea nivelului I si a studiilor universitare de licenta.

ORGANIZARE
   NIVELUL LICENTA
      NIVELUL I poate fi parcurs in paralel cu studiile de licenta, pe durata celor 3 ani de facultate, taxa de scolarizare fiind de 350 lei/an platibila in 2 rate de cate 175 de lei fiecare.
   POSTUNIVERSITAR
      Absolventii studiilor universitare de licenta care nu au urmat programul de formare psihopedagogica in timpul facultatii pot parcurge NIVELUL I si NIVELUL II in regim postuniversitar pe durata unui an. Taxa de scolarizare este de 1.000 lei/nivel platibila in 4 rate de cate 250 de lei fiecare.          Departamentul de Formare Profesionala si Programe Operationale "Dimitrie Cantemir", Targu Mures

Misiunea
Dezvoltarea unor programe si servicii de educatie si formare profesionala initiala si continua, care sa urmareasca dezvoltarea capitalului uman si cresterea competitivitatii economice.
Obiective
Oportunitati reale tuturor adultilor pentru dezvoltarea si actualizarea competentelor cheie pe tot parcursul vietii, favorizarea integrarii sociale si pregatirea pentru imbatranirea activa
Categorii cursuri:
    Postuniversitare
- Profesor de sprijin pe langa persoanele cu nevoi speciale - 300 ore
- Implementarea si utilizarea sistemelor de comert electronic in cadrul firmelor - 60 ore
- Administrarea afacerilor in comert, turism si servicii prin tehnici avansate de marketing - 60 ore
- Turism de afaceri si evenimente specifice - 60 ore
- Amenajarea si organizarea turistica a spatiului geografic - 60 ore
- Audit intern: concepte, planificarea si derularea misiunlor de audit - 50 ore
- Guvernanta corporativa, managementul riscurilor si controlul intern - 50 ore
- Profilul psihologic al managerului si metode de dezvoltare manageriala - 120 ore
- Interventii psihologice in situatiile educationale de criza - 60 ore
- Antreprenoriat. Strategii de dezvoltare a afacerilor - 60 ore
- Finantarea si administrarea proiectelor - 48 ore
- Etapele procesului civil in Noul Cod de Procedura Civila - 40 ore
- Reglementarea obligatiilor civile in Noul Cod Civil - 46 ore
- Administrarea afacerilor in comert, turism si servicii - 60 ore

Cursuri autorizate de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC)

Workshop-uri:

Fax: 0365-430.396
Tel: 0365-730.271
E-mail: formare@cantemir.ro
Web: www.formare.udcantemir.ro          Programul ERASMUS+

Internationalizarea experientei tale universitare prin programul Erasmus+

Prin intermediul programului Erasmus+ poti adauga o nota internationala studiilor si CV-ului tau.
Din cei 3 ani de studii la nivel de licenta efectuati in cadrul universitatii Dimitrie Cantemir din Targu-Mures poti petrece 2 ani in strainatate.
Programul Erasmus+ pentru studenti se imparte in doua: bursa de studiu si bursa de plasament/internship in cadrul unei companii la nivel European.
Bursa de studiu se acorda pentru un semestru sau chiar un an universitar, in cuantum de 450-500 euro / luna in functie de tara de destinatie.
Printre partenerii Universitatii Dimitrie Cantemir din Targu-Mures putem enumera: University of Cologne din Koln, Germania pentru Facultatea de Geografia Turismului, Instituto Politecnico di Cavado y do Ave, Portugalia, pentru Facultatea de stiinte Economice, Universitatea Poitiers, Franta pentru Facultatea de Psihologie si School of Government and European Studies, Slovenia pentru Facultatea de Drept si nu numai. Lista de universitati partenere este in continua crestere.
Bursa de plasament se adreseaza celor care doresc sa isi imbogateasca experienta profesionala pe perioada studiilor, acumuland experienta practica in cadrul unei companii din Uniunea Europeana. Cuantumul bursei de plasament variaza intre 650-700 euro/luna in functie de tara de destinatie.
Perioada de plasament de care poate beneficia un student Erasmus+ pe perioada facultatii este de 12 luni, care pot fi impartite in perioade de cate minim 2 luni pentru a va imbogati experienta internationala, in mai multe tari / internshipuri in domeniu.
Printre statele in care studentii universitatii Dimitrie Cantemir din Targu Mures au ales sa isi efectueze perioade de plasament se numara Norvegia, Olanda, Irlanda, Marea Britanie, Germania, Spania, Italia, Grecia, Turcia, Malta.
La nivel de masterat (2 ani) aveti la dispozitie prin intermediul programului Erasmus+ o perioada de 12 luni - bursa de studii si inca 12 luni bursa de plasament / internship, ceea ce va ofera avantajul unor studii integrale internationale, platite din fonduri europene.
Testele si cursurile gratuite de limba straina (Online Language Assessment) distribuite online studentilor si masteranzilor care au parte de o mobilitate Erasmus+ va ajuta la imbunatatirea nivelului de cunoastere a unei limbi straine, fie ea engleza, franceza, germana, italiana, spaniola sau olandeza.
Experienta internationala Erasmus+ adauga valoare studiilor atat la nivel national cat si international, si este specificata in suplimentul la diploma primit la finalizarea studiilor.          Centrul de Consiliere si Psihoterapie

Directiile de actiune a specialiatilor centrului sunt:

   Consilierea in cariera
           depistarea cerintelor de pe piata muncii in ceea ce priveste competentele viitorilor angajati;
           furnizarea de rezultate celorlalte departamente (master si departamentul de perfectionare a cadrelor didactice) in ceea ce priveste cererea de pe piata muncii in raport cu competentele;
           oferirea unei imagini de ansamblu a posibilul angajat prin realizarea dosarelor de angajare completa (CV, recomandari, rezultate obtinute, competentele si profilul psihologic)
           asigurarea consilierii in ceea ce priveste evolutia in cariera, planul de cariera orientare profesionala, reconversie profesionala

   Consilierea educationala
           pregatirea studentilor in domeniile aplicative ale psihologiei
           stabilirea unor parteneriate intre diverse unitati scolare si acest departament cu scopul desfasurarii de catre studenti a activitatii de diagnoza si prognoza psihologica
           organizarea unor simpozioane pe diverse teme actuale (consum de droguri, violenta, stres profesional)

   Consilierea clinica si psihoterapia
           asigurarea activitatii de consiliere si psihoterapie pentru studentii si personalul universitatii, inclusiv persoane externe ce solicita astfel de ajutor
           initierea in anumite tehnici de relaxare necesare consilierii si terapiei
           oferirea terapiei de suport de dezvoltare personala acolo unde este cazul
           tratarea diferentiata pe probleme si pe categorii de varsta
           testarea psihologica a clientilor atunci cand este necesar pentru diagnosticarea si interventia corecta in problema


          Clasa Confucius

          Universitatea Dimitrie Cantemir din Targu Mures doreste sa promoveze valorile educationale si culturale europene si cele eurasiatice. Astfel, am considerat fireasca dorinta noastra de a ne deschide spre noi spatii geo-culturale, privite ca punti de legatura intre traditii si culturi diferite, dar aflate sub incidenta aceluiasi timp istoric.
          Recunoasterea diversitatii culturale ca fenomen, dar si ca proces, implica valoarea, conditie esentiala a supravietuirii istorice. Entitatile culturale, in totalitatea diversitatii lor demonstreaza ca universalul ca si concept cheie al lumii contemporane, nu poate fi inteles in afara cunoasterii culturilor ca structuri identitare.
           Ca institutie de invatamant superior dorim sa promovam valorile poporului si culturii chineze si nu numai.
          Incepand din anul universitar 2014-2015 Universitatea Dimitrie Cantemir din Targu Mures organizeaza anual cursuri de limba si cultura chineza, sustinute de un lector chinez. La aceste cursuri se pot inscrie elevi, studenti, persoane cu orice alt status socio-profesional interesate de limba si cultura chineza.INSCRIEREA SI INMATRICULAREA se fac in perioada 10.07.2017 - 28.07.2017 sau 04.09.2017 - 28.09.2017 la Campusul "Dimitrie Cantemir" din str. Bodoni Sandor nr. 3-5, intre orele 10 si 18;

Admiterea se face in ordinea descrescatoare a mediei de bacalaureat, pana la ocuparea locurilor alocate de Ministerul Educatiei Nationale.

Taxa de inscriere in anul universitar 2017-2018 este de 100 lei si include contravaloarea documentelor necesare dosarului personal la inscriere si inmatriculare, precum si a carnetului si legitimatiei de student. Inmatricularea se face odata cu inscrierea, dupa sustinerea interviului si implica achitarea primei rate din taxa de scolarizare.

Acte (in original pentru conformitate) necesare pentru inscriere:
           diploma de bacalaureat (in original) si foaia matricola - pentru promotia 2017 adeverinta eliberata de conducerea liceului
           foaia matricola de absolvire a liceului
           pentru candidatii la programele de master, suplimentul la diploma de licenta
           certificat de nastere
           certificat de casatorie
           adeverinta de la medicul de familie din care rezulta starea de sanatate a candidatului
           carte de identitate

Copiile se executa la sediul Universitatii.

Taxe anuale de scolarizare.
La cele patru facultati, taxa de scolarizare, pentru anul universitar 2017-2018, este formata din 6 rate a cate 400 lei fiecare. Contravaloarea examinarii din primele doua sesiuni ale anului universitar este cuprinsa in aceasta.

La programele de masterat, taxa de scolarizare pentru anul universitar 2017-2018 este formata din 6 rate a cate 450 lei fiecare.

Diploma de bacalaureat in original ramane la sediul Universitatii pe toata perioada scolarizarii.


  Edris Webdesign                 termeni si conditii | contact
  © UNIVERSITATEA DIMITRIE CANTEMIR
Unitate autorizata sa prelucreze datele personale ale studentilor si cursantilor de catre
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu caracter personal, inregistrata sub nr.18316