romana   magyar   english   francais

 
   PREZENTARE GENERALA
acasaharta paginaposta electronicatermeni si conditii

     PREZENTARE GENERALA
     PUBLICATII
     CONTACT
  

Editura "Dimitrie Cantemir" Targu-Mures a fost infiintata in cadrul Fundatiei cu acelasi nume prin avizul acordat de Ministerul Culturii in anul 1995.

Crearea acestui departament a reprezentat raspunsul la necesitatea de a oferi elevilor si studentilor cursurile, indrumatoarele de lucrari practice si manualele specifice planurilor de invatamant si programelor analitice pe discipline. Astfel s-a reusit o descentralizare a sistemului de invatamant in beneficiul cresterii calitatii portofoliului de competente si asigurarea totodata a echitatii sanselor in procesul educational al cursantilor.

Editura "Dimitrie Cantemir" Targu-Mures isi desfasoara activitatea in concordanta cu continutul curricular specific facultatilor, continuturi curriculare avizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii.
Alaturi de o aparatura moderna, adaptata la cererea logistica solicitata de noile dezvoltari din domeniul tipografic, editura dispune de aportul unei echipe profesioniste de tehnoredactare - tiparire - conduse de dl. Conf. Univ. Dr. Ing. Alexandru Bogdan Murgu - consilier editorial atestat de Comisia Centrala a Ministerului Culturii. Astfel editura "Dimitrie Cantemir" inregistreaza astazi, un palmares graitor, atat cantitativ cat si calitativ. Au vazut lumina tiparului peste 800 de titluri, in peste 15000 de exemplare.

Nivelul academic al editurii - conditie sine qua non unei prezente de prestigiu in viata culturala si stiintifica care a depasit demult granitele institutiei noastre, s-a concretizat prin cererea mare de volume, formulata de universitati, colegii si scoli postliceale de mare traditie din Romania.

Editura "Dimitrie Cantemir" colaboreaza cu Biblioteca Nationala a Romaniei in metodologia de acordare a numerelor de depozit legal si a numerelor internationale de standardizare a cartilor I.S.B.N. si I.S.S.N., iar valoarea stiintifica a volumelor carora li se acorda aceste indicative este certificata prin referatele acordate de catre cadre didactice de specialitate cu pregatire si experienta profesionala deosebita.  Edris Webdesign                 termeni si conditii | contact
  © UNIVERSITATEA DIMITRIE CANTEMIR
Unitate autorizata sa prelucreze datele personale ale studentilor si cursantilor de catre
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu caracter personal, inregistrata sub nr.18316