romana   magyar   english   francais

 
   PREZENTARE GENERALA
acasaharta paginaposta electronicatermeni si conditii

     PREZENTARE GENERALA
     REGULAMENTE
     CONTACT

  

Caminul studentesc "Dimitrie Cantemir" si-a inceput activitatea odata cu debutul anului universitar 2002/2003 raspunzand necesitatii, din ce in ce mai stringente de a oferi elevilor si studentilor institutiei noastre o locuinta care sa intruneasca atributele utilitatii, ergonomiei si economiei - in conditiile in care tot mai multi studenti provin din localitatile si judetele limitrofe.

Caminul contine 63 de camere dispuse pe 5 nivele - fiecare camera gazduind 3 cursanti (184 de locuri in total) si beneficiind de grup sanitar propriu (toaleta, dus, w.c.)
Studentul are la dispozitie pe langa mobilierul specific, conditii optime de microclimat precum si o dotare care imbina utilul cu functionalul. Sistemul de incalzire, realizat prin microcentrale, permite reglajul la nivel de camera. Acest sistem, alaturi de contorizarea consumurilor de gaz, apa si curent electric, permite studentului autonomie si controlul exact al consumului la utilitati, toate contorizarile fiind la nivel de camera.

Deasemenea fiecare student dispune, la nivel de camera, atat de televiziune prin cablu cat si de conexiune permanenta la internet.
Orice student al institutiei "Dimitrie Cantemir" Targu-Mures are dreptul de a fi cazat in caminul institutiei. Metodologia de obtinere a unui loc in camin consta in efectuarea unei cereri nominale simple care se va inainta Biroului Administrativ al Caminului de catre student. Cazarea se face in ordinea cronologica a solicitarilor, pana la completarea locurilor. Aprobarea cererii este insotita si de repartizarea exacta a studentului si se realizeaza in baza unui contract cu studentul.

Cererea se aproba in functie de existenta de locuri libere, de conduita si situatia scolara a studentului. Studentul care a obtinut cazarea in camin are datoria de a respecta prevederile "Regulamentului de Ordine Interioara al Caminului" si de a achita taxa de cazare.

Taxa de cazare este reprezentata de suma de 200 RON/luna la care se adauga fractiunea de o treime din cheltuielile de intretinere a camerei (curent, apa, gaz). Contractul de cazare se reinoieste anual.
  Edris Webdesign                 termeni si conditii | contact
  © UNIVERSITATEA DIMITRIE CANTEMIR
Unitate autorizata sa prelucreze datele personale ale studentilor si cursantilor de catre
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu caracter personal, inregistrata sub nr.18316