romana   magyar   english   francais

 
   DESPRE TARGU MURES
acasaharta paginaposta electronicatermeni si conditii


  

Targu-Mures este asezat in zona central-nordica a Transilvaniei, pe cursul raului omonim, la 4632' latitudine nordica si la 2452' longitudine estica, la o altitudine medie de 320 m, cu o suprafata totala de 4930 ha. Orasul nostru a fost atestat pentru prima data in 1332. Avand parte de un cadru geografic deosebit Targu Mures este considerat a fi un "oras linistit" , adesea fiind dat ca exemplu in ceea ce priveste toleranta interetnica. Orasul nostru, este resedinta judetului Mures si are aproximativ 150000 de locuitori, 53,2% romani, 39,3% maghiari, 6,9% tigani si 0,3% germani. In prezent este orasul romanesc cu cea mai mare dinamica de dezvoltare economica reala. Interferenta culturala intre romani, germani, maghiari si secui a format o forta de munca dintre cele mai disciplinate si mai bine calificate din Romania.

Targu-Mures, cateva obiective turistice

Cetatea Medievala Targu-Mures
Cetatea Medievala dateaza din anul 1492, este amplasata in apropierea centrului orasului si este alcatuita dintr-o incinta fortificata cu 7 bastioane unite prin ziduri.

Platoul Cornesti
Situat la cea mai inalta cota a orasului (488 m), Platoul deschide o ampla panorama asupra orasului si a vaii raului Mures oferind iubitorilor de natura posibilitatea efectuarii unor drumetii pe numeroasele mini-trasee existente. Principalul punct de atractie al platoului il constituie Gradina Zoologica, a doua din tara ca intindere.

Palatul Culturii
O cladire impunatoare, data in folosinta in 1913, sediul muzeelor de istorie si arta, al filarmonicii si bibliotecii publice. Renumit prin celebra sala a oglinzilor (venetiene) si prin impresionantul hol interior, lung de 45 de metri, realizat din marmura de Carrara.

Sighisoara si cetatea medievala a Sighisoarei
Situat la 40 de minute de Targu-Mures, denumit "orasul-muzeu" , Sighisoara gazduieste singura cetate medievala din Europa locuita pana in zilele noastre.

Excursii

Scaunul Domnului situat in Muntii Calimani, la 1308 m. altitudine, Varful Fancelu (1684 m. altitudine) si varful Saca Mare (1777 m. altitudine) din Muntii Gurghiului, Pasul Bucin aflat la 1287 m. inaltime, Baile Tusnad si Lacul vulcanic Sfanta Ana, Cheile Bicazului si lacul de baraj natural Lacul Rosu, Baile Sovata, Singeorgiu de Mures, rezervatiile naturale din judetul Mures si judetele vecine, Castelul lui Dracula.

Cai de acces:

- aeriene: Targu-Mures-Bucuresti; Targu-Mures-Timisoara; Targu-Mures-Budapesta;
- rutiere: E60 - Oradea, Cluj-Napoca, Targu-Mures, Sighisoara, Brasov, Bucuresti, Constanta; DN 15 - Targu-Mures, Reghin, Toplita, Borsec, Piatra Neamt, Bacau.
- feroviare: Linia 405 - Razboieni-Targu-Mures-Deda cu legaturi directe din Razboieni catre Oradea, Cluj-Napoca, Brasov, Bucuresti; din Deda spre Satu-Mare, Baia Mare, Brasov, Ploiesti, Bucuresti.  Edris Webdesign                 termeni si conditii | contact
  © UNIVERSITATEA DIMITRIE CANTEMIR
Unitate autorizata sa prelucreze datele personale ale studentilor si cursantilor de catre
Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu caracter personal, inregistrata sub nr.18316